2e Pistoncup 2013, zo jammer.

pistoncupOp zondag 11 augustus was het weer tijd voor de 2e pistoncup dit jaar. Met voorspellingen waar wat regen in voorkwam zou het tricky kunnen worden, maar de hele dag bleef droog met uitzondering van de pauze waar het even 2 minuten regende. Gelukkig was het al lang genoeg droog geweest dat deze paar drupjes gewoon gelijk verdampten op het circuit.

De eerste kwali begon goed, ik zat in de 4e heat en er werd gelijk vanaf het begin gevochten voor een snelle tijd. Het leek bijna wel een finale zo fanatiek iedereen was. Soms ontstond er een kluitje en probeerden we met 4 man de schans gelijk te pakken. Ik kon alles redelijk goed doorkomen en ik had redelijk wat geluk aan mijn zijde. Helaas 2 foutjes in de chicane waardoor ik achterstevoren stond, maar toch was ik de snelste in deze serie kwalificatie’s en een van de 2 rijders die 20 ronden neerzette. (Tom was de andere die net 3 seconden langzamer was).

De 2e kwali andere bandjes achterop (madmax) wat meer grip bood maar ook een griprol einde kombocht, teveel grip ?? Deze kwali wat meer foutjes en hierdoor maar 19 ronden na de kwali. Michael was ondertussen ook aangeschoven aan de 20 ronden rijders en ook Marcel had 20 ronden neergezet.

De 3e kwali de MCD harde pins voorop gezet en dat gaf een stuk directer stuur. Ik kon mijn snelste ronde verbeteren naar 23.4 maar Tom was nog even wat sneller en zetten een 22.9 op klok. Nu zetten Mathias ook 20 ronden op de teller terwijl ik door weer wat foutjes maar 19 ronden op de teller zette. Wat me wel een goed uitzicht bood was het feit dat ik meerdere ronden achter elkaar een 23.x neerzette en dat was ook nodig want Tom en Michael reden bijna 10 ronden achter elkaar in de 23 seconden en daar moest ik wel bij zitten.

 

IMG_0002

Ik was door de 1e plek in de eerste serie kwalis als 3e overall en was dus direct geplaatst in de finale. Dit gaf weer genoeg tijd om banden combinaties te bedenken en om even de 1/4 go-kart uit te testen op het onroad circuit. Was weer leuk rijden.

 

Finale

Met startplek 3 zat ik aan de binnenkant met Michael op plek 2 en Tom op de eerste startplek. Mijn start was goed en ik kon binnendoor makkelijk Michael passeren die wat ellende ontmoette in de kombocht en weer van achteren kon beginnen. Ik kon de druk bij Tom er goed op houden en zat hooguit 5 meter achter hem maar soms ook in zijn achterkant. Ik maakte goed duidelijk dat elke fout van Tom een voordeel voor mij zou zijn. Na een ronde of 15 begonnen we de achterliggers te lappen en helaas kwam ik daar Sander tegen die in gevecht was met de Baja van Egbert. Een klein beetje frustratie van mij omdat ik nog steeds in gevecht was met Tom en voor mijn gevoel ging Sander niet snel aan de kant. Helaas daardoor nam ik de schans verkeerd en kwam naast de baan terecht. Ik kon weer op de baan komen maar zat nu wat verder achter Tom en Michael kwam nu opzetten. Een paar ronden later maak ik weer dezelfde fout en zat ik nu achter Michael op de 3e plek. Maar mijn wielen stuurden wat anders als normaal, bij sturen leek het wel of het caster veranderde tijdens het sturen. Een paar ronden later leek het wel of de voorkant een eigen leven leidde en kwam ik binnen voor onderzoek. Bleek de A-bok los te zijn boven waardoor de draagarmpennen boven los lagen te dansen. Stevig balend de sleutelruimte ingegaan, de auto lag zo goed ……….  Na een tijdje kon ik dit vastzetten en omdat het rijden zo lekker ging na 12 minuten de baan weer op gegaan om dan toch maar nog 10 minuten lekker te rijden. Tom wist de race te winnen voor Michael en Ralf.

Hier een filmpje van de eerste 7 minuten van de finale. Goed te zien vanaf 3:17 dat Tom wel mooi doorgelaten wordt door Egbert (Baja) maar ik wordt geblokt en later na einde rechte stuk afgeknepen wordt door Sander waardoor ik meer als een halve ronde achter lig opeens.

[youtube]ph34R8pvQ5U[/youtube]

Alle tijden op deze myrcm link.

IMG_1057

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

5 Responses to 2e Pistoncup 2013, zo jammer.

 1. Imco schreef:

  Jammer hoor Oscar, maar je hebt weer laten zien dat je bij de TOP van Nederland behoort.

 2. Marcel schreef:

  Hoi Oscar,

  Even de finale terug gekeken, en inderdaad jammer dat Sander niet heeft opgelet. Die zat je toch knap dwars. Niet zo bedoeld van Sander, maar had hem na de finale er ook al op gewezen dat je toch wat meer om je heen moet kijken. Wordt hij zelf ook sneller van. Meestal roept de wedstrijdleiding ook wel wat, dit hadden ze niet gezien. Ze kunnen ook niet overal op de baan kijken. Jammer van die A-bok. Was vast nog erg spannend geweest, je zat er toch maar mooi bij. Vooaral het uit je ritme raken door die achterblijvers is erg vervelend. Toch mag je tegen je zelf zeggen dat je goed gereden hebt! Pech kan iedereen overkomen.

  Groeten,
  Marcel

 3. Oscar schreef:

  Marcel,bedankt. Teruggekeken ? Er is geen video van of wel ?

 4. Marcel schreef:

  youtube: piston cup 2 2013 raco2000

 5. Oscar schreef:

  Inmiddels gevonden, bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.