TPS Golden Bullet 2013

zp56Op  september werd de eerste TPS Golden Bullet gereden in Manege Smit Pesse.

Met weer een fantastisch lang recht stuk maar een andere layout als bij de Silver Bullet. Ik was samen met Bas en na 90 minuten tuffen waren we in Pesse rond 8:00.

Oscar: Mijn eerste kwali met alleen noppen banden en iets andere demperinstelling begonnen. Helaas waren de voorremmen een nadeel want je auto kunnen omgooien met alleen de achterrem was wel handig hier. Toch een goede kwalificatie met een 5e algemene tijd was niet slecht. Ik had 13 ronden in 8:35 en Bas zat vlak achter me met  12 ronden in 8:05 . We zaten samen in de 2e heat en dat was beter als de eerste heat die het veld mocht omploegen. De 2e kwali met alleen achterrem ging beter , de kuilen waren goed te doen en de baan was sneller geworden doordat de losse grond nu aan de zijkant lag. Weer 13 ronden voor mij maar nu in 8:18 en achter Jasper. Bas had nu ook 13 ronden in 8:33. De laatste kwali medium banden voor ipv achter en S achter. Het resultaat was meer stuur en meer glijden achter en wat meer foutjes. Opeens stopte de auto ermee, weer een afgebroken bout van de isolator. Hij was gelukkig makkelijk te fixen maar de 3e kwali was naar de maan voor mij.

 

Kwalificaties Bas:

De eerste kwalificaties was even aftasten met de nieuwe laag zand erop , veel grip maar ook erg zwaar door al het zand wat aan de auto bleef plakken 12 rondjes in een lage 8 minuten was hoopgevend om de volgende kwali 13 proberen te halen , desalniettemin een 7e tijd algemeen , de 2e kwali wat bandjes gewisseld en een zachter achterveertje en dat ging beter 13 ronden en weer een 7e plek algemeen en 6e overall na de 2 verreden kwali’s , Met eigenlijk al een halve finale plek in het verschiet nog wat geprobeerd qua set up en banden dit pakte helaas wat minder uit en lag na de 3 kwali’s 9e overall wat goed was voor een 5e startplek in de halve a-finale samen met Oscar op de 3e plek , de afstelling maar weer op die van de 2e kwali gezet en zo begonnen aan de halve finale !

 

1/2 A finale

Bas had startplek 5 en ik stond op de 3e plek. Mijn start was goed en ook Bas zat er goed bij met een 4e plek. Ik kon de 3e plek vasthouden achter Patrick die een bocht in de 2e ronde iets te wijd nam waardoor ik hem binnendoor voorbij kon steken. Met een 2e plek en flink wat achterstand op Bart Mullink (die niet bij te houden was vandaag) kon ik mijn voorsprong op Patrick vergroten en de 2e plek leek comfortabel binnen te zijn. Ik kon rustig rijden zonder dat iemand inliep. Achter mij was Bas teruggevallen naar de 6e plek.Opeens in de 11e ronde stopte de motor er weer mee en was niet meer te starten (bleek losse isolator deze keer, zucht….), dus het was over voor mij. Bas was ondertussen in gevecht met Sander en door uitvallen van mij was dit een gevecht tussen plek 4 en 5. Her van der Hout zat voor hun maar Bas en Sander wisten al stuivertje wisselend hem in te halen. Op het eind was het Sander die op de 3e plek eindigde en Bas op de 4e plek, finale !!

Finale

 

De finale begon voorspelbaar met Bart die een flinke voorsprong nam maar achterin was het Kay Koops die langzaam maar zeker het achterveld inhaalde. Kay had de hele dag last van een motor die alleen de eerste 2 ronden goed liep maar daarna geen echte kracht meer had. Voor de finale had Kay een motor van Renze geleend (denk ik) en nu kon hij ook weer meedoen zoals het moest, volgas. Al na 3 ronden lag Kay op de 2e plek en begon in te lopen op Bart. Na 18 ronden kon Kay Bart voorbij en keek daarna niet meer om. Bart reed nog steeds een tempo dat de anderen (behalve Kay) niet konden volgen maar 1 minuut voor het eind hield het gas ermee op, een kapotte accu zorgde voor storing, en misschien was dat ook de oorzaak van de vele foutjes die Bart maakte naarmate de race vorderde. Door uitval van Bart schoof Mike Plekkepoel op naar de 2e plek en Jasper naar de 3e plek. Ikzelf reed een redelijke race zowaar een goede start waar ik van de 7e plek naar de 4e wist op te klimmen  maar teveel fouten weerhielden mij van een goed resultaat, een 9e plek door uitvallen van Patrick van Breugel was mijn deel en toch nog een bekertje mee naar huis 🙂

 

Alle tijden op deze myrcm link.

56xa

 

 

 

 

533 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *