Snertrace 2015, een boutje van een paar duppies

SNERT-RACE-2015Op 17 en 18 January werd de Snertrace weer gereden bij manege Noot in Callantsoog.

De zaterdag begon met mooi weer maar de zondag maakte de naam van de wedstrijd zeker waar, het was op zondag snertweer.

Op zaterdag 1 heat training en dan 3 kwalificaties. De training nog getest met de MCD mini nop banden maar daarmee was de grip ver te zoeken, dus de TPS banden achterop en voor Nop, maar wel de grote wielen. Dat ging best goed de eerste kwalificatie maar een 14e plek was op het randje van direct naar de halve dus dat moest beter. Voor de 2e kwali voor de MCD banden gezet, die hadden wat meer flexibiliteit als een opgerekte S nop en dat ging goed, 5e plek in die kwalificatie en ik klom op naar 6e overall. De baan was ondertussen ook een echte snertbaan geworden en een snelle tijd reed je vooral door uit de problemen te blijven,  dat lukte me redelijk de 3e kwali met een 9e tijd in die serie, hierdoor was ik wel gezakt naar de 8e plek overall na 3 kwalificaties, niet gek met 67 rijders, gelijk naar de halve B.

Zaterdag avond lekker naar hotel den Helder wat ondanks de slechte verhalen goed beviel. Op zondag even naar het tijdschema gekeken, maar de eerste actie voor mij was om 11:15 met baaninzetten en om 13:40 mocht ik gaan rijden, dus de hele ochtend rond hangen en een beetje aan de auto frutselen.

1/2 B finale

De start was een puinhoop in de eerste bocht en ik kwam hier niet lekker doorheen, als enalaatste weer op de wieltjes en de achtervolging in. De baan was lekker slecht met kuilen  waar je omheen moest rijden om een beetje rond te komen. De auto lag goed en ik begon een beetje in mijn ritme te komen totdat ik Fokko wilde inhalen, opeens klapte mijn linkerachterwiel naar binnen en was alle gang eruit. Bleek dat M5 boutje afgebroken te zijn van de bovendraagarm aan de binnenkant. Balen, hele dag wachten en dan na 3 minuten uitvallen……….. Jammer.

De finale werd gewonnen door Tim van der Elst, gevolgd door Rick en Ken.

Alle tijden op deze myrcm link.

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Snertrace 2015, een boutje van een paar duppies

 1. Imco schreef:

  Zaterdag was ik ook even wezen kijken, weinig oude bekenden op deze wedstrijd, maarja ik kwam voor Oscar.

  De 1e en 2e kwalificatie even meegekeken en dat ging zeker goed.

  Trekstarters schoongemaakt voor Oscar omdat deze vol met zand zaten en niet meer oprolde.

  Was een leuke dag om weer eens te kijken, maar niet de kriebels om weer te beginnen.

 2. Oscar schreef:

  Was gezellig Imco, nog bedankt voor het schoonmaken van de trekstarters, ze deden het goed de rest van het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.