8e en laatste One5Mini cup 2015, pech en succes


IMG_2240
In het weekend van 10-11 oktober werd de laatste One5Mini cup gereden bij real80 in Groningen. Er was eerst nog wat onrust omdat  het nog niet bekend was bij Real80 dat we op deze datum meereden maar dat werd nog op tijd geregeld en konden we meerijden. Op zaterdag kunnen trainen en de eerste keer met een recht chassis rijden op real80 maakt wel een verschil. Toch nog wel wat onrust in de auto maar dacht dat in mijn rijstijl lag. ’s avonds gezellig gegeten en daar bracht John me op het idee om toch maar zijn olie setup over te nemen om de auto wat rustiger te maken.

Op zondag ochtend dus de voordempers gevuld met 9000 ipv 8000 en achter 7000 ipv 6000. Met een graadje of 5 na een nachtje met vorst duurde het wachten tot alle luchtbelletjes eruit waren wel lang ;-), daarover nog een topgear top tip, knijp de olie niet uit het flesje maar schroef de dop eraf en laat de olie in de demper lopen, veel minder lucht.

De eerste kwalificatie ging inderdaad een stuk beter als de zaterdag met de nieuwe demperolie. Ik was nog wat te voorzichtig en het begin maar na de kwalificatie had ik 24 ronden in 8:05 met John 24 in 8:03. Dat zag er goed uit, de 2e dan nog beter maar dat ging niet door, al na een paar ronden smoorde de motor en was er geen gang meer in te krijgen. De carburateur eens open gemaakt en daar zat best veel rotzooi voor het brandstof filter, schoon gemaakt en toen deed hij het weer goed. De 3e kwali dan voor een gooi naar de pole position, helaas, weer na een paar minuten smoorde de motor, toch wat anders kapot ? Nee, weer het filter vol, hmm, even in de tank kijken en daar lag het tankfilter gewoon los in stukken, aha. Nieuw filter erop en de carburateur nog een keer schoongemaakt, nu moest het over zijn. Ondertussen was ik gezakt naar de 3e plek overall.

Finale

Bij het warmrijden van de finale begon de mini weer in te houden, grrr, het zal toch niet. Uitstel aangevraagd en snel gekeken, wat kan je doen in 5 minuten ? Stationair 1/8 slag rijker en opeens loopt de mini wel goed, mooi, snel het circuit op en warmrijden en starten vanaf de laaste plek (11). Ik had een matige start maar doordat 2 mini’s het groen ipv het zwart kozen (gras) schoof ik 2 plekken op. Daarna begon ik in mijn ritme te komen en kon diverse rijders passeren totdat ik achter Sander Scholte zat op de 4e plek. Ik zat vlak achter hem en na een paar ronden maakte ik een foutje en stond in het gras, eerst weer een zooi rijders er voorbij voordat ik op het asfalt gezet kon worden en ik kon weer aan mijn inhaalrace beginnen. Het duurde wat langer maar 4 minuten voor het eind zat ik weer achter Sander en kon hem vrij makkelijk passeren (hij had bijna geen rem meer). Dat betekende de 3e plek maar John Broeren had zijn geluk opgebruikt en zijn motor smoorde zo erg dat hij moest opgeven (alweer, vorige keer ook, het zit John niet mee dit jaar) en ik de 2e plek in handen kreeg. Ik kon me ontlappen van Almar maar zat nog steeds bijna een volle ronde achter hem. Mijn tempo was sneller maar de finale was niet lang genoeg om nog een hele ronde in te lopen. Ik finishte als 2e achter Almar en voor Sander.

Deze eindstand maakte Sander Scholte One5Mini cup winnaar 2015, ik werd 2e en Rob Latten 3e.

Alle tijden op deze MyRcm link.

Filmpje van lokale omroep tijdens de clubwedstrijd.

[youtube]https://youtu.be/SkF6FEyPWTA[/youtube]

IMG_2238

 

 

Dit bericht is geplaatst in Onroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to 8e en laatste One5Mini cup 2015, pech en succes

  1. Imco schreef:

    Oscar,

    Gefeliciteerd met je 2e plek in de 2015 CUP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.