1e pistonCup offroad 2016 Raco2000

IMG_2619Op 17 april werd de eerste pistoncup gereden bij de Raco2000. Op zaterdag was het droog en zondag begon ook droog maar voor de eerste kwalificatie begon ging het al spetteren. En zo ging het de hele dag door, even droog, klein buitje en weer droog, maar op kunstgras duurde het wel even voordat het opdroogde al deed de zon wel zijn best. Met maar 11 buggy rijders was het rustig maar gezellig. We reden 3 kwalificatie’s en daarna 3 x A-B-C finales waarvan de beste 2 resultaten opgeteld werden.

Mijn eerste 2 kwalificatie’s verknalde ik door te wild te rijden en te vaak in de verkeerde richting te staan. De 3e kwalificatie ging beter en daardoor stond ik nog net in de A finale.

De eerste finale had ik al bij de baaninzet bij de B finale gezien dat het circuit aan het opdrogen was en ik koos voor miniping Yellow als band. Dat bleek een goede keuze, nadat ik mij had opgewerkt had naar plek 2 reed ik langzaam maar zeker naar Michael van Dijk toe. Michael moest gaan pushen en rolde daardoor om op zijn minipin silver banden. Ik maakte ook een klein foutje waardoor Michael de leiding weer overnam maar een andere rol van hem gaf mij weer de leiding die ik niet meer uit handen gaf.

Helaas voor de 2e finale viel er nog een flinke bui en had ik  de minipin silver erop gezet, dat was een verkeerde keuze, iedereen met deze band lag te dweilen terwijl de rijders met spirals een stuk meer grip hadden. Toch maakte ook die fouten genoeg zoals bijvoorbeeld Ralf die niet echt los kon komen van het groepje minipin rijders. Voorop Hans van de Brandhof die iedereen op een rondje zette.

De 3e finale was spannend want de baan was droog maar het begon te spetteren bij de start. Ralf had spirals meegenomen, de rest ging snel naar de pits om andere banden te halen. Ondertussen begin de aftelprocedure en alleen Ralf had zijn auto op tijd klaar om samen met mij te starten (ik besloot om op minipin Yellow te blijven). In het begin was ik sneller want de baan was nog droog genoeg maar het bleef spetteren en ik moest de leiding afgeven aan Ralf. Het begon nog harder te regenen en ik moest stapsvoets elke bocht nemen, maar omdat de rest later gestart was had ik nog net genoeg voorsprong om als 2e te finishen. Overall was ik ook 2e, Ralf werd 1e en Michael 3e.

Zie deze MyRCM link voor alle tijden.

IMG_2685

 

255 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *