2e Pistoncup offroad Raco2000

pistoncup_offroad_flyerOp 21 mei werd de 2e pistoncup bij de Raco2000 gereden. Wederom werd er regen voorspelt op een offroad wedstrijd bij de Raco, het zit niet mee. Met maar 10 1/8 buggy rijders was de opkomst mager maar de dag was er niet minder leuk om.

Om 9:30 stopte het met regenen en kon de baan opdrogen. De eerste kwalificatie was nog nat maar ik kon goed rondkomen met spirals silver rondom. Ik maakte geen fouten en mijn tempo was goed en de eerste serie was meteen een eerste plek.

Omdat het kunstgras al best warm was droogde de baan snel en ik besloot minipin yellow op de buggy te zetten. De anderen dachten hetzelfde erover maar konden mijn tempo niet bijhouden, ik was de enige die 17 ronden neerzette deze dag in de kwali’s.

De 3e kwali probeerde ik ook de snelste ronde neer te zetten maar maakte daardoor wat foutjes, dat gaf niet want pole position was al binnen (beste 2 kwali’s tellen met punten want nat ), helaas was Michael net 0,1 seconde sneller in zijn snelste ronde.

We reden met A-B finale’s en dan telden de beste 2. Mijn start was slecht en ik maakte teveel fouten zodat ik als laatste de draad weer kon oppakken. Langzaam werkte ik me naar voren maar teveel fouten zorgde ervoor dat ik Michael niet kon bijhalen en ook Tim voor me moest laten. In de laatste ronde probeerde ik voorbij Tim te springen, ik raakte hem zodat we beide slecht terecht kwamen, daarna op hem gewacht zodat Tim als 2e finishte.

De 2e finale begon het een beetje te regenen, minipin silver achterop en geknipte spirals voorop. Ik had een betere start maar Michael zat achterop en nam de kop over na een paar ronden. Maar het bleef doorregenen en de rijders met spirals waren sneller, Hans had de goede keuze gemaakt en nam de kop over, Michael zakte terug en ik kon door gecontroleerd te rijden de 2e plek pakken. Ralf had voor de start gewisseld naar spirals maar had daardoor de start gemist en lag te ver achter om van de wissel te profiteren.

De 3e finale werd spannend, 4 man kon nog winnen overall. Mijn start ging goed maar Michael zat er vlak op en stak zijn buggy brutaal binnendoor, ik was te lief en verloor een plek. Daarna was ik in gevecht met Ralf wat heel close was, door wat pech van hem met de baaninzet gaf hij op en kon ik op jacht naar Michael die gewoon geen fouten maakte, langzaam kwam ik dichterbij en de laatste ronde kon ik eindelijk dichtbij genoeg komen om een poging te wagen, de laatste grote jump vol erop gegaan in de hoop hem voorbij te springen, Michael kwam slecht neer bij zijn jump en ik kon gelijk de binnenbocht en de winst pakken, yes !

De eindstand was in punten gelijk met Michael en mij, maar doordat hij meer ronden had neergezet in zijn gewonnen finale was hij eerste. Maar het was een leuke dag met leuke strijd, zeker de regen maakte het weer een bandendag waar de keuze je race kon maken of breken.

Alle tijden op deze MyRCM link.

pistoncup_offroad2_2016

171 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *