2e BL Wintercup 2016/2017

Op 29 Januari werd de 2e BL wintercup weer gereden in Arnhem. Ik had deze keer de originele setup er weer op gezet en ik vond het gelijk al beter rijden als de vorige keer. Helaas wel weinig stuur wat ik niet echt uit de auto kreeg. De servo saver strakker gezet, wat setup dingetjes gewijzigd maar het werd niet veel beter, misschien dat het toch tijd is voor een nieuwe servo. Mijn kwalis gingen best al kwam ik toch 21 seconden tekort ten opzichte van de eerste zat ik toch telkens rond de top 10. Ik wist lekker rond te komen zonder al teveel foutjes en dat betaald zich dan terug in een redelijke klassering. Na de kwalis stond ik in de 1/2 A finale met startplek 6, niet slecht van de 40. 

In de halve finale had ik een goede start en kon gelijk naar de 4e plek doorstoten. Het tempo zat er goed in en ik zat niet ver achter de top 3.  Na een foutje van Bart lag ik 3e en het leek erop dat ik dat vrij makkelijk kon uitrijden. Helaas tikte Donny mij aan op de stopjump en lagen we samen op zijn kop, blijkbaar met draaiende wielen want de baaninzetter zette ons heel laat in, grrr, weg 3e plek. Gelukkig had ik voldoende voorsprong om nog 5e te liggen en dat kon ik zo uitrijden. Door naar de finale, lekker.

In de finale startplek 9 met Dick direct achter me, even een billen knijp moment 😉 maar de start ging goed.Ik kon profiteren van een beetje puinhoop op de wallride en lag 6e. Met een lekker tempo kon ik opklimmen tot de 4e plek maar daarna begon ik af te zakken, mijn tempo was te laag en langzaam zakte ik terug naar de 11e plek. En daar finishte ik ook. Wel lekker gereden maar toch ff checken voor de stuurservo.

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.