1e SEC toerwagen Raco2000

Bij de Summer Evening Cup was een nieuwe klasse, de 1/10 toerwagen met 10,5t motor en blinky mode regelaar. Ik had de HB Racing Pro5 hiervoor aangeschaft met een Absima motor en hobbywing Justock regelaar. De fdr (Final Drive Ratio) mag bij deze races 4.6 zijn, ik had de mijne op 4.74 staan dus de auto kan nog wat sneller aks het moet.

Ik had de standaard setup erop staan en dat rijdt heel goed. Het regende tot 17:00 maar daarna werd het droog en droogde het asfalt langzaam maar zeker op. De kwalificatie duurt 90 minuten waarin je de tijd hebt om 4 snelste ronden achter elkaar te rijden, dus het was logisch dat de snelste tijden op het eind gereden werden op het moment dat de baan het meest droog was. Mijn beste tijd was in het begin 1:25 voor 4 ronden maar daar ging Michael al snel onderdoor met 1:23. Toen de banden gesmeerd en zette een 1:19 neer wat toen de beste tijd was. Inmiddels had Donny besloten dat het droog genoeg was om mee te rijden en hij was sneller als Michael die ook weer de baan op ging. Omdat de tijden sneller werden toch maar weer de baan op gegaan en ik kon een 1:17.4 rijden. Michael werd 2e met 1:18.2 en Donny 3e.

Er wordt 2 x een finale gereden en omdat er minder als 10 rijders waren deze avond was er maar 1 heat. Met de eerste startplek kon ik goed wegkomen, ik moest even goed op het gas na de eerste bocht want Michael kwam heel dichtbij, maar daarna had ik een klein gaatje en konden we gaan racen. Michael kon in het begin goed bijblijven maar na de helft van de finale begon hij terrein te verliezen en moest uiteindelijk uitvallen met de snaar die eraf gelopen was. Ik won de finale en lapte iedereen behalve Martin.

De 2e finale had ik weer een goede start maar Michael kon veel langer aanhaken en 4 minuten lang had ik hem hooguit 5 meter achter me. Daarna begon Michael kleine foutjes te maken waardoor Donny hem voorbij kon maar hij kwam niet dichterbij mij en kon ik de finale winnend afsluiten.

Een prima eerste race met de HB Pro 5, en dat met een stock setup waar waarschijnlijk nog meer snelheid uit te halen valt.

Dit bericht is geplaatst in Onroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to 1e SEC toerwagen Raco2000

  1. Oscar schreef:

    Inmiddels ook de 2e race in deze serie gewonnen, het gaat lekker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.