2e BL-Cup raco2000

Eindelijk was het zover, na mijn vakantie kon ik eindelijk met mijn nieuwe HB E817 een race rijden. Ik had al wat gereden ermee en vind de auto out of the box makkelijk te rijden. Dus makkelijk pushen zonder teveel fouten.  Op zaterdag zat de snelheid er al goed in en Erik maakte zich al zorgen, goed nieuws 😉

Op zondag wat dingen geprobeerd tijdens de eerste 2 training dus daar zat ik niet echt bij de top. Toch maar weer teruggegaan naar het advies van David Ronnevalk, 5 x 1.5 en 5×1.6 in de dempers en dan is de auto toch wat makkelijker te rijden lijkt het.

Dat bleek gelijk met de 1e kwali, ik was de enige die 17 ronden neerzetten van iedereen, dus dat was goed nieuws. Wel leek het of de grip minder werd, het was warm maar je kon het beste nieuwe banden hebben, ik had gelukking genoeg nieuwe setjes bij dus ik kon vooruit, maar Erik maakte zich echt zorgen want hij had maar 1 setje bij zich, de rest lag thuis …. De 2e ging slecht, ik wilde te graag en maakte teveel foutjes maar dat maakte ik weer goed in de 3e kwalificatie, weer als enige 17 ronden en TQ dus !

In mijn halve finale was de start goed maar na de 3e bocht was ik wat te enthousiast en lag op mn dak, dus weer terug op positie 10 en ik kon vol aan de bak. Na 2 ronden lag ik weer 2e achter Albert Croessen, die had een goed tempo maar ik was sneller en na een foutje van Albert was ik er voorbij en kon ik de semi finale winnend afsluiten.

Ik had de 2e startplek in de finale omdat Michael zijn finale sneller had gereden. We hadden een goede start en konden samen een klein gaatje slaan. Ik dacht nog niet teveel aan aanvallen en hoopte eerst samen te kunnen uitlopen, als Michael een foutje maakte zou ik daar vol gebruik van maken natuurlijk maar dat lukte niet. Wel kon ik makkelijk op zijn staart blijven hangen. Na een tijdje lapte we een aantal achterblijvers maar dat ging fout voor mij en ik verloor hierdoor de aansluiting en was Erik Wadners me ook voorbij. Die nameven later de kop over van Michael maar die wist door een foutje van Erik weer hem te passeren, ik kon Erik daardoor ook voorbij en lag weer 2e. Ik kon weer bij Michael komen en zat rondenlang op zijn staart maar kon er niet voorbij, hij was konstant aan het verdedigen en hield de bochten kort. In de laatste minuut probeerde ik de chicane wat sneller te nemen om zo dichter op Michael te zitten voor de jump maar hierdoor nam ik hem iets te krap en klapte vol op de zijkant. Baaninzet zette me recht maar Erik was me weer voorbij en was een 3e plek een feit, met nog 20 seconden te gaan kon ik niet meer bij Erik komen. 3e plek, niet slecht en ik kon het hele weekend sneller rijden als dat nodig was om weer bij de kop te komen, de HB E817 lag goed en biedt potentie voor dit jaar, ik kijk uit naar de volgende race.

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.