5 uurs race Euregio

Ik had een nitro buggy gekocht, een HB D817, en wilde daar wel eens een keer een wedstrijd mee rijden. Dit leek me een leuke race en even Michael, Erik en Wesley polsen en ze hadden wel zin om mee te doen als team. Erik kwam met een leuke naam voor het team, team “met 1 ronde achterstand”. Erik en ik met de nitro buggy en Michael en Wesley met de elektro buggies.

De start was als Le Mans start, en aangezien Erik altijd snel was mocht hij de de auto van Michael proberen als eerste op de baan te zetten. En dan kan je bouwen op Erik, Michael stond inderdaad als eerst op de baan en team met 1 ronde achterstand lag aan de leiding ! Nadat Michael zijn 15 minuten erop zaten nam Erik het stokje over en kon de leiding houden. Maar het was een konstant gevecht met team RCTopRacing. We zaten meestal in dezelfde ronde of net 1 ronde voor. In mijn eerste stint had ik spirals erop want het was nat, maar de wegligging was vreselijk daarmee. Toch de 21 minuten uitgereden, gelukkig geen problemen met de nitro motor en we konden de leiding behouden. In mijn laatste stint van de eerste 2,5 uur lagen we net achter RCTopRacing maar ik had nu silver minipin erop en de wegligging was nu veel beter. Ik kon de eerste plek overnemen en we gingen de pauze in met 24 seconde voorsprong op RCTopRacing.

Na de pauze gingen we in dezelfde volgorde door, alleen nu reden de elektro buggies 20 minuten en de nitro 15 zodat we allemaal ongeveer dezelfde totaaltijd hadden. Team RCTopRacing had een snelvulpistool voor hun buggies en het tanken ging supersnel terwijl wij het nog gewoon met een vulflesje deden. We bleven om de de kop vechten maar RCTopRacing had toch de overhand meestal al lagen wij max 1 ronde achter ( 😉 ). Op een gegeven moment was Michael in gevecht om de leiding en lag op kop maar maakte een foutje waardoor we weer op de 2e plek lagen. Erik nam over van Michael maar had ook geen clean run en we lagen nog steeds 2e. Met nog 30 minuten te gaan nam Wesley over, we waren nog steeds in gevecht, alles was mogelijk nog. Ondertussen warmde ik mijn nitro motor op en was nog een beetje aan het afstellen totdat Michael als een razende op me af kwam, Wesley had wat kapot en ik moest gelijk de baan op. Gelukkig dat hij al gestart was dus gelijk de baan op. Ik begon mijn rondjes te draaien en het ging lekker totdat hij na 5 minuten of zo afsloeg. Natuurlijk helemaal niet meer aan bijvullen gedacht toen we mijn auto de baan op gooiden dus ja, dan haal je geen 7:30 minuten meer op de tank als hij al een aantal minuten had staan warmdraaien. Auto gehaald, getankt en weer gestart en we gaan weer. Inmiddels hadden we meer als 4 ronden achterstand en die kon ik nooit meer inhalen. En zo zijn we ook gefinished, helaas 2e en met meer als 1 ronde achterstand.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.