3e BL-Cup RCC Zoetermeer

De 3e bl-cup werd gereden bij RCC Zoetermeer, een nieuwe baan met een leuke layout. Door de hoge grip lijkt het soms op een indoor circuit maar met rondetijden van 40 seconden is het lang zat. Op zaterdag op mijn verjaardag toch nog even getrained tot 15:00. Het was nat en regende maar de grip op het kunstgras was zo goed dat je ook met minipin yellow gewoon goed rond kon komen.

Op zondag was het droog en mooi weer en konden we beginnen met de bl-cup. Ik vond het nog steeds tricky soms en maakte veel foutjes in de eerste kwalificatie. Toch nog 6e in de eerste heats. De 2e kwalificatie ging stukken beter en ik finishte achter Michael die gewoon niet te kloppen was deze zondag. De 3e ging weer wat minder en na de kwalificatie’s was ik 5e. Michael had zich als 1e gekwalificeerd.

Met startplek 3 in de halve A finale had ik een goede start. Michael gooide zijn pole weg door iets te hard de hoektafel op te jumpen en ik lag kort op kop. Maar Michael kwam me al in de 3e ronde alweer achterop en een foutje van mij en hij was er al voorbij, zijn tempo lag vandaag iets te hoog voor mij. Ik kon de 2e plek vasthouden en finale was een feit.

In de finale had ik de 4e startplek, ik had een goede start en kon de 4e plek vasthouden. Ik had aansluiting met de top 3 maar kon niet genoeg pushen om aan te klampen, ik had net te weinig stuur in sommige bochten. Colin en Sander waren in gevecht voor me voor plek 2-3 waarvan Sander uiteindelijk teveel foutjes maakte en zo ook achter mij kwam. Ik erfde de 3e plek en Sander moest teveel pushen en maakte hierdoor teveel foutjes om mij nog voorbij te gaan. Vooraan waren Michael en Colin teveel uitgelopen voor mij en meer als 3 zat er niet in vandaag. Michael won voor Colin en ondergetekende.

De HB racing E817 deed het goed, jammer van de regen op zaterdag zodat ik niet echt goed aan de setup voor zondag kon werken.

setup_E817_blcup3_2017

Dit bericht is geplaatst in Onroad Races, Races met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.