Winter is Coming editie 2017

Op 28-29 oktober werd de Winter is coming race weer gereden bij Mach-One in Helmond. Zaterdag was droog maar van zaterdag op zondag had het flink geregend dus ook deze race was een race op een nat circuit, hoewel het de hele dag wel droog bleef (op een paar druppels na).

Ik had me ingeschreven met de D817 en E817 in de nitro en elektro klasse, lekker druk dagje waarbij Michael me hielp als pitmaat bij de nitro. De nitro rijdt lekker en voelt wat lichter aan met rijden als de elektro en het was telkens even wennen maar het was prima te doen. Met de nitro was het even uitzoeken hoe de jumps aan te pakken omdat het gas wat anders aanvoelt als de elektro maar na een tijdje had ik het wel door.

De kwalificatie’s vlogen voorbij en met de nitro ging het redelijk, ik maakte nog wat teveel foutjes maar reedt lekker mee in het middenveld. Afstellen van de motor was nog een klein dingetje maar uiteindelijk hadden we wel een goede afstelling die lekker ging. Na de kwalificatie’s stond ik 18e bij de nitro en 10e bij de elektro.

Bij de finale’s was het goed druk, rijden in de 1/4B, baaninzetten in de 1/4A, rijden in de 1/2B elektro en dan weer baaninzetten en dan misschien nog een finale ?

Ik begon met de 1/4B finale waar ik van de pole mocht vertrekken, ik had een goede start en kon gewoon uitlopen op de rijders achter mij. Bjarne wist het mooi te vertellen en ik cruise’de rond want mijn voorsprong was groot zat. De pitstop ging goed en ik lag nog steeds aan de leiding, Maar mijn voorsprong bleek toch minder groot te zijn als ik dacht want opeens lag ik 2e omdat Nathan mij voorbij ging. Dus toch nog werk aan de winkel en ik wist me weer terug te vechten op de 1e plek maar verloor die even later ook weer, de snelheid van Nathan lag ongeveer hetzelfde en ik kon hem niet meer inhalen. 2e dus door naar de 1/2 B.

In de 1/2 B wist ik tot de 8e plek op te klimmen maar niet verder, de rust die ik had (en daardoor ook de snelheid) had ik niet in deze finale en ik kon niet bij de top 6 komen wat nodig was om in de finale te komen.

Met de elektro ging het wel goed, ik kon redelijk makkelijk de 1/2 B finale winnen omdat achter mij de nrs 2-5 in gevecht waren.

In de finale startte ik van de 2e plek maar doordat Sander een koprol maakte raakte ik hem ook en kwam als 10e de baan weer op. Dick maakte de ramp nog even compleet door mij van achteren aan te tikken en me vast te zetten waardoor ik weer achteraan lag. Redelijk gefrustreerd weer de baan op maar meer als een 7e plek zat er niet in.

Was een leuke en drukke dag, de HB E817 en D817 reden goed, weinig tijd gehad op zondag iets te veranderen maar de afstelling van beide was goed genoeg om lekker mee te doen.

 

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.