Christmas warmup race Soignies

Op 26 november werd de warmup christmas race gereden op het indoor circuit van Soignies. Samen met Michael zondag ochtend VROEG (5:15) vertrokken zodat we toch op tijd waren in Soignies om nog een paar rondjes te rijden. Het was voor ons beiden ook testen welke bandjes goed gingen op het kunstgras en dat bleken toch de Schumacher darts te zijn. Je mocht daar met gesmeerde bandjes rijden dus na elke heat weer smeren. Het circuit was technisch en leuk, het duurde een tijdje voordat ik mijn draai gevonden had en dat zal goed van pas komen bij de Christmas race volgende maand. Met de HB D413 4WD pas in de laatste finale lekker gereden, eerst met de cut staggers waarmee ik stuur tekort kwam, daarna met darts voorop wat lekker veel stuur gaf maar moeilijk om mee te pushen. De buitenste rij noppen eraf geknipt en toen was het opeens prima te rijden, genoeg stuur en net genoeg vergevingsgezind om goed mee te kunnen pushen. 

De HB D216 2WD reed goed, ik kon er lekker mee rondkomen en hoefde niks te veranderen, het was alleen mijn rijden wat het resultaat slechter maakte.

In de 2WD kwam ik samen met Michael in de C-Finale terecht, maar waar Michael 2x wist te winnen had ik telkens in de eerste paar ronden zoveel pech dat ik telkens van achteraf moest terugkomen en dat lukte niet.

In de 4WD had ik startplek 7 in de B-finale en daar ook teveel foutjes in de eerste 2 finales door teveel stuur met de darts. In de laatste finale kon ik wel pushen maar een paar foutjes teveel maakte het resultaat niet veel beter als die 7e plek.

Kortom, lekker gereden maar ik moet beter gaan rijden zonder fouten om volgende maand verder te komen.

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.