Christmas race Soignies(Zinnik) 2017

In het weekend van 16 en 17 december werd de Christmas race gereden op het circuit van Soignies in Belgie. Samen met Dick en Sander ingeschreven voor 2WD en 4WD. Op vrijdag konden we trainen waarna volgens EOS principe op zaterdag de 2WD race gereden werd en op zondag de 4WD.

Op vrijdag eerst wat rondjes gereden met de 2WD en dat ging gelijk lekker.Helaas na 1 accu kwam er een rateltje in en dat bleek het idler tandwiel te zijn dat gestript was. Die had ik niet op spare dus op zoek gegaan in de shop op het circuit. Een tandwiel van yokomo leek erop en hoefde maar 1 mm smaller gemaakt te worden, daarna weer getest maar na 10 ronden dezelfde ratel en einde. Gelukkig kon ik van de Absima team manager Tom Maquel een teamC 2WD lenen, dan moest ik hem wel alleen in elkaar schroeven. Na een uurtje of 2 schroeven zat die in elkaar en kon ik gaan trainen met de 2WD.

 

 

Met de 4WD had ik een 2ehandsje van Tom op de kop getikt en die erin gezet en een paar rondjes mee gereden, dat ging goed. Daarna verder getrained met de 2WD want daar reden we mee op zaterdag.

 

2WD

Na een korte nacht stonden we om 7:15 weer voor het circuit om de 2WD race te rijden. De competitie was sterk en na de kwalificatie’s stonden Dick en ik in de D finale. Sander stond in de E finale dacht ik. Wel kon ik steeds sneller maar ik kwam niet aan de 14 ronden door toch telkens in elke kwali een foutje te maken. In de finale stond ik op de laatste plek wat wel lekker was, ik kon alleen maar verbeteren en dat lukte wel. Ik finishte telkens rond de 5-6e plek, Dick had wat pech in de eerste 2 finale’s maar kon de laatste winnen. Ik kon wel in de laatste finale 14 ronden neerzetten, eindelijk.

Nadat de finales waren gereden konden we trainen met de 4WD voor zondag. Ik zet de accu erin en rij een rondje waarna de auto er helemaal mee stopt, geen stuur niks. Een paar tellen later doet ie het weer maar stopt weer. Kortom, de regelaar was niet goed, terug naar Tom en een andere 2ehandjse gekregen, die erin gesoldeerd, doet het helemaal niet, zucht. Weer naar Tom en die geeft me nu een nieuwe (TOP!) en die doet het wel. Daarna lekker getrained met de 4WD en dat reed gelijk lekker nadat ik de servo saver eraf heb gehaald (weer Tom, bedankt voor de tip). In de avond in het hotel toch wat uitveer erbij gezet en naar bed, weer een korte nacht, 6 uur gaat de wekker.

4WD

Ik zit samen met Dick en Sander in dezelfde kwalificatie en dat is niet goed. We komen elkaar te vaak tegen en omdat we redelijk dezelfde snelheid hebben zitten we elkaar in de weg. Toch is mijn 1e kwali goed met 14 ronden gelijk en ik kan ook 14 ronden rijden in 2 andere kwalificaties maar die zijn niet sneller als mijn eerste kwali. Na de kwalificatie’s sta ik 2e in de C finale, Dick 5e in diezelfde finale en Sander 5e in de D finale.

In alle 3 fnale’s ben ik in gevecht voor plek 2-4 en is er geen moment rust, meestal in gevecht met Maxim die fair rijdt en ook sportief wacht nadat hij me grof inhaalt en me op mn dak rijdt. De 4WD rijdt goed en ik kan lekker pushen zonder mezelf zorgen te maken of de auto op zn dak gaat, het rijdt gewoon lekker en ik ben aan het racen ipv de auto op de baan te houden, gaaf! Uiteindelijk finish ik 2 keer als 4e en 1 keer als 3e. Maar echt lekker gereden. Dick rijdt niet zo lekker en heeft wat probleempjes nu en dan met andere rijders. Sander begint te wennen aan de 4WD maar moet zijn bigscale gas vinger toch wat meer onder controle krijgen want hij overshoot veel bochten.

De complete race was goed geregeld door het team van indoor track Soignies en eten etc was prima, ontbijten met croissant, choco broodje en koffie op het circuit echt TOP.

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.