EOS 3 Hudy Arena

Wordt je gebeld door Dick of je navigatie ook de weg kent naar Trencin (Slowakije), hoezo vraag je dan ? Nou, dan kunnen we misschien even een weekendje heen en weer en meedoen met de EOS in de Hudy arena, als we nog 2 man charteren hoeft ieder maar 3 uur te rijden, s’ nachts erheen zodat we er vrijdag ochtend zijn. Zo gezegd, zo gedaan, met Sander, Erik en Dick donderdag avond vertrokken, de Mini Countryman volgeladen en gaan.  7:10 staan we op de stoep bij de Hudy arena en gaan we op zoek naar koffie en croissants waarna we kunnen beginnen met de trainingen. 

Achteraf gezien was een nacht doorhalen misschien niet de beste voorbereiding maar we slaan ons er doorheen al duurt de middag lang. We beginnen met de 2WD, 4 trainingen van 5 minuten en daarna 4 kwalificatie’s. Voor ons allemaal is het circuit nieuw en we maken genoeg fouten maar Erik lijkt zich het best aan te passen en kwalicificeerd zich netjes voor de F finale. Ik zit samen met Sander in de J finale en Dick in de I finale.

Na een tour in de Xray fabriek gaan we naar het hotel wat enorm tegenvalt als we de kamer en restaurant zien, snel maar buiten de deur eten en naar bed, we vallen in slaap zodra we het kussen raken. De volgende ochtend 6:15 douchen en naar het circuit want om 8 uur begint er weer een trainings heat. Daarna 3 finales waarbij bij mij de eerste finale mijn linker voorwiel losloopt op het rechte stuk en ik vol de hekken inga. Gelukkig kunnen fixen en ik kan de laatste finale winnen, maar ja, J finale, waar praten we over. Ook met Dick en Sander gaat het niet lekker maar Erik kan zich staande houden in de F finale, 10e, 7e en 6e, 60e algemeen, Dick 93e, ik 100e en Sander 106e.  Ik kijk ondertussen uit naar de 4WD, hopen dat ik daar wat beter rondkom.

Ook dat gaat niet lekker en ik heb moeite zat om gewoon foutloos te rijden. Een gebroken demperophanging helpt niet mee en ik kwalificeer me net als Sander in de I finale. Dick zit in de H finale en Erik kwalificeerd zich mooi in de E finale.

In de I finale heb ik eindelijk mijn auto goed en kan lekker rijden maar maak op de momenten dat het erom gaat teveel fouten, ik heb ff 1e gelegen maar dat duurde niet lang, 4e en 2x 3e geworden. Sander 8e, 11e en 5e. Dick in de H finale 7e, 8e en 7e. Erik rijdt netjes in de E finale en kon bijna 3e worden maar werd aangetikt, 7e, 8e en 7e was zijn deel.

Omdat het hotel zo fantastisch was maar de laatste nacht afgeslagen en om 3 uur vertrokken naar huis op zondag gelijk na de race, om 01:20 bij erik en 2:20 thuis, lekker doorgehaald.

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.