Pistoncup offroad 2018

Op zondag 11 maart werd de (hopelijk 1e) pistoncup weer gereden, de eerste buitenwedstrijd ! Van zaterdag op zondag had het geregend maar het circuit was top met geen plassen en gedurende de dag droogde het een beetje op. Weer een dag waar bandenkeuze en het gas vingertje belangrijk waren.

De eerste kwali gereden met tourex en dat ging goed, 1e plek en een goede tijd. De 2e kwali rondom spirals maar dat bracht niet meer, Michael zijn keuze met spirals achter en tourex voor leek beter te werken. De laatste kwali minipin zilver rondom (dacht ik) en het ging goed, bijna 15 ronden, 14 ronden in 8:01 en 1e overall.

We reden 3 finales met de 2 beste geteld. De baan droogde best op dus ik startte met mijn favoriete bijna droog setup, silver minipin voor en nieuwe gele minipin achter.

Mijn start in de 1e finale ging goed en ik kon een beetje weglopen bij Michael. De banden werkte maar het kon ook maar net, het was als op eieren lopen en constant voorzichtig met het gas. Michael zat continue een paar meter achter me maar kon niet dichterbij komen en na 12 minuten  kon ik de eerste finale winnen.

De 2e finale had ik een slechte start en liet het halve veld voorbij komen door dat foutje. Ik dacht dat het over was maar na een paar ronden bleek al dat mijn snelheid goed was. Ik reed als enige onder de 30 seconden en had na een paar minuten Michael in mijn vizier en zat even later op zijn hielen. 5 minuten lang kon hij mij achter zich houden maar ik voelde dat ik de snelheid en grip had om er voorbij te kunnen. Op een moment ging Michael net te wijd in een bocht achterin en ik zette hem aan de binnenkant, samen naast elkaar de jump naar de wallride op en Michael verloor die strijd. Hij kon nog een aantal ronden aanhaken maar begon foutjes te maken waardoor ik wegliep en uiteindelijk 1 ronde meer  kon rijden in deze finale. 2 x gewonnen !

De laatste finale wat betere banden aan Michael gegeven en dat gaf hem vleugels. De baan was inmiddels weer wat gladder geworden en mijn start was bagger. In de eerste ronde lag ik ergens achteraan en daarna nog meer fouten. Wat later zat ik wel weer achter Tim en ik kon hem even voorbij maar hij pakte die plek weer terug waarna ik weer teveel wilde en alleen maar terrein verloor. Michael won de laatste met Tim op de 2e plek.

Dit bericht is geplaatst in Offroad Races, Races met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Pistoncup offroad 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.