TamiyaCup MRC Vianen

Ik had even geleden een Tamiya Truck gekocht want dat zag er leuk uit en bleek ook leuk te rijden. Al een keertje meegedaan met de MRC cup in Vianen en op 3 maart werd er ook een TamiyaCup gereden met de trucks. Aangezien de mijne voldoet aan alle Tamiya Cup regels ingeschreven en meegedaan, en het was gezellig druk met 100+ rijders in diverse categorieën.

Met maar 2 kwalificatie’s was het zaak zo snel mogelijk een goede kwali te rijden en mijn eerste kwali was best goed. 23 ronden in 5:01 en een 5e plek overall, maar de toppers reden 25 ronden dus er moest nog wel wat af. Voor de 2e kwali 0 graden toespoort fusee’s achter gezet maar dat maakte de truck te zenuwachtig en kon ik er niet lekker mee pushen. Een slechter resultaat en door een foutje tikte ik Hans omver en trok daarmee ook een streep door zijn A finale kansen. Ik zat door mijn snelle 1e kwali nog wel in de A finale maar een paar plekjes gezakt naar 7. Wel de 2 graden fusee’s weer terug gezet.

De eerste finale ging niet goed, de truck had teveel griprol en ik kon er niet lekker mee rijden en gestopt. Er was iets niet lekker maar kon niet veel meer vinden als een paar losse dempervoetjes voor.

De 2e finale ging beter en ik was in gevecht voor plek 4, die had ik maar ik werd aangetikt door nr 5, die wachtte netjes tot ik er weer was maar daarna reed ik te bruusk en na een salto met schroef brak ik een achtervelg. Wel uitgereden maar ik viel terug naar plek 7.

De 3e finale ging beter, ik lag op een 4e of 5e plek en het ging lekker. Een foutje in de laatste ronden zorgde dat ik weer terugviel naar de 6e plek maar toch lekker gereden.

Dit bericht is geplaatst in Onroad Races, Races. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.